Oleana

Over dit merk

logo-oleana

Oleana werd opgericht in 1992  met als ultieme achterliggende gedachte de Noorse textielindustrie nieuw leven in te blazen. Productie in andere Westerse landen was grotendeels al verschoven naar landen met lage lonen maar Oleana wilde laten zien dat het nog steeds mogelijk is ook in een “duur” land als Noorwegen te produceren. Nu meer dan 20 jaar later is bewezen dat deze gedachte van “Fair made” werkelijkheid is geworden.

Veel van Oleana’s ontwerpen vinden hun oorsprong in het rijke folkloristische verleden gecombineerd met nieuwe hedendaagse invloeden. Het gebruik van materialen als wol, zijde en alpaca staan garant voor de mooie uitstraling en het hoge draagbaarheidscomfort.

De bestaande collectie wordt ieder seizoen uitgebreid met nieuwe ontwerpen die weer feilloos passen bij de oudere ontwerpen. Zo kun je een bestaand vestje weer nieuw elan geven bijvoorbeeld door een nieuwe sjaal, col  of polsmofjes.

De collectie kan casual gedragen worden maar door te combineren met bijvoorbeeld een zijde rok kan Oleana ook heel goed gedragen worden bij meer officiële gelegenheden.

Naast de kleding zijn er ook fantastische dekens leverbaar samen met zijde en gebreide kussens.

 

 

Categorie
Kleding
Tags
Kleding